maanantai 30. elokuuta 2010

Kyllä tää on taas edennyt, lautoja laitetaan seinään.
Väri saattaa sittenkin olla hyvä, vaikka aluksi näytti, että olisi liian sinertävä. Ja sinertävää maaliahan ei valittu, eli kaikki hyvin. =)

Kuvat puhukoon:



lauantai 7. elokuuta 2010

Väliaikatietoo

Mulla ei ole nyt tuoretta kuvaa remontista, mutta kaksi seinää on ihan kokonaan jo purettu vanhasta laudasta ja tuulensuojalevystä sekä juoksutettu, levytetty ja rimotettu panelointia varten.

Työläin vaihe tässä tämän vanhan talon uudelleenpäällystämisessä on kuulemani mukaan se kun nuo hirret ovat käsin veistettyjä eikä missään nimessä suoria vaan koko seinä on aikamoisella mutkalla. Tässä työvaiheessa kun pitää mitata ja mitata ja tsuumata ja miettiä, että saa ne juoksut siihen täysin suoraan, on aikaa vievä. Enemmän aikaa vievä kuin osaisi kuvitella.

Mutta valmistuu tämä jonain päivänä (niin mulle aina sanotaan =D) ja sitä päivää odotan.

Maaleja on taas katteltu ja tänään ajettiin yhden valmistuvan talon pihaan jonka ohi kuljen joka aamu koirien kanssa. Se talo on sopivan harmaa tai voi olla vähän liian vaalea.  Juha kävi kuitenkin kysymässä sen värin ja nyt se on ylhäällä. Se on 569X. Toi jolla panelit on pohjamaalattu on 568x ja se on olevinaan sinertävä (ei hyvä meille). Ni.

Kiero on kätten jälki, mutta hieno. 
Ja mitenköhän kauan on mennyt näiden hirsien tekemisessä?

Tätä mittaillaan ja tehdään kiiloja ja laitetaan niitä sopiva määrä.

Tuumaustauko