sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Katsaus

Taloremontistamme ihmisille selittäessä on vaikea saada kuulijaa ymmärtämään, miten laajasti meillä on remontoitu. Kaikki mahdollinenhan purettiin lattioita myöten. Joitain seiniä kaadettiin ja kaikki olemassa olevat kaakeliuunit ja muut lämmönlähteet purettiin ja tämä kaakeli- ja leivinuunien purkaminen on todella joitain tuntemattomia ihmisiä on harmittanut.
Tarkoitus oli rakentaa ihan uusi talo näiden hirsiseinien sisälle. Ostimme tämän paikan tontin takia, emme talon ja ehkä helpompi olisi ollut laittaa koko hirsimökki maan tasalle ja tehdä kokonaan uusi alusta alkaen. Vaan nyt se on myöhäistä.

Päädyimme siis purkamaan mahdollisimman paljon ja sen jälkeen rakentamaan uudestaan. Työlästähän se on, ehkä jopa työläämpää kuin kokonaan uuden rakentaminen, en tiiä.

No nyt tilanne on se, että alakerta on eteistä ja yläkertaan meneviä portaita vaille valmis (kai). Yläkerta on kittailua ja pintamateriaaleja vaille valmis. Nämä asiat pitää saada valmiiksi ennen kevättä kun silloin pitäisi alkaa talon ulkolaudoituksen purkaminen ja uuden eristyksen laittaminen ulkopuolelle.

Niin paljon kuin mahdollista on tehty itse ja lähipiirin avustuksella, sillä ei tod. olisi ollut varaa käyttää remonttimiehiä. Itse tekemisen takia tämä projekti kestää ja kestää (vuosia ja vuosia), mutta onneksi nyt kuitenkin ollaan siinä vaiheessa, että voidaan asua omassa talossa, kyllä tämä joskus valmistuu.

Seiniä purettiin niin paljon pois kuin mahdollista ja nyt koko alakerta pyörii piipun ja uuden takan ympärillä, Ovia ei ole kuin vessaan ja kellariin sekä ehkä eteiseen tulee ovi.

Neliöitä alakerrassa on jotain kuutisenkymmentä. Ihan sopiva meille ja jo nyt tuntuu siltä, että yläkerran valmistuttua meillä on liikaa tilaa. Hämmästellen aina tuolla lenkeillä katselen miten isoja lukaaleja ihmiset oikein rakentavat, ihan liian isoja, siltä tuntuu. Miten niin monella on rahhoo tehdä niin iso ja kallis talo?

Tässä vielä joitain vanhoja kuvia siitä, miltä näytti ennen kuin uutta alettiin rakentamaan.


Lattiasta purettiin muovimatot, laudoitus ja lapioitiin jotain 40 cm purua pois.


Tässä on tehty uuden takan pohja.


Seiniä on kaadettu, viemäriputkia vedetty, lattia styroksoitu.Lattialämmitysletkut vedetty ja uusi lattia valettu kovilla pakkasilla.

Sitten tuleekin kuvia nykyisestä. Yritin saada mahdollisimman paljon kuviin juttua, että tosissaan näkee miten täällä pikku mökissä pikku perhe pyörii. Kuvajärjestys voi olla vähän huono, mutta en oikein osaa tätä uutta kuvansyöttösysteemiä käyttää.


Tää on kuvattu sängystä olohuoneeseen.


Keittiön nurkasta kuvattu, ja vasemmalla olkkari, oikealla makkari, jossa muurin vieressä näkyy mun työpöytähärveli, se on kamala, mutta asia muuttuu vielä.


Tässä makuuhuoneesta keittiöön.


Olohuoneen sohvalta on tämmönen näkymä suoraan keittiöön jonka vieressä vasemmalla se makkari.


Tämä on ulko-ovelta kuvattu.


Sitten taas sohvalta takan toiselta puolelta näkyy makuuhuoneeseen.

Paljon on Juha tehnyt huonekaluakin itse ja ystävien avustuksella, muutama kuva niistäkin.


Keittiön mustat korkeakiiltoiset kaapinovet on tehty itse ostamalla levyjä, mitä se nyt onkaan se materiaali, olisko ollut mdf-levyä.


Keittiön pöytä on tehty jo edelliseen omaan asuntoon, Tampereen Raholaan ja hyvin on toiminut sekin.


Sänkykin on jo muutaman vuoden vanha, mutta hyvä edelleen.


Sänky on aika matalaa sorttia.

Seuraavaksi laitan kuvaa siitä miten paljon keskeneräistä alakerrassa vielä on. Näkymä olohuoneesta ulko-ovelle on nimittäin aika kamala, ihan hirveä suorastaan.

11 kommenttia:

Pia [Kaukomara] kirjoitti...

Tosi tyylikästä ja pelkistettyä, hienon näköistä ja avaraa. Nyt ymmärrän tosi hyvin tuon oikean huonekalun odottelunkin. Olette kyllä nähneet tosi paljon vaivaa, kun teette kaiken itse.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa kuulla myös että nykyaikana tehdään isoja lukaaleja. Pieni on kiva ja kuluitaankin kiva. Kun energianhinta nousee niin kiva lämmitellä pientä taloa kuin isoa.

Mites teillä ulkoseinät ja ikkunat onko uusittu vai odottaako vuoroaan?

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Pia, itsestään selvää on alusta asti ollut se, että niin paljon tehdään itse kuin mahdollista.

Avaraaa on joo niin paljon kuin näin pieniin neliöihin mahtuu. =)

Anomuumi, onhan se mukavaa että sähkölasku pysyy aisoissa, ettei puolet palkasta mene siihen. Se(kin) hyvä puoli pikkutaloissa on. Ja monia muitakin hyviä puolia niin kuin on varmasti isoissakin asunnoissa. =)

Ikkunat tähän taloon on vaihdettu suht vähän aikaa sitten edellisen asukkaan asuessa tässä ja ulkoseinät olis tarkoitus repiä keväällä ja eristää ja laudoittaa uudelleen. Katto on vaihdettu jo.
Tää on aikamoinen mökkeröinen ulkoa päin.

Ninnu kirjoitti...

Onpa kiva nähdä, että tosisaan joskus on mahdollista saada valmista. Meillä on kanssa vedetty kaikki mahdollinen ja mahdoton pois - ulkoseinät on entiset ja nekin on maalattu.. Antaa toivoa tässä tilanteessa, missä uutta ei ole vielä suuremmin ehditty tehdä!

Peanut kirjoitti...

Mielettömän upea, ihana sänky. Juuri tuollaisen haluaisin. Mistä olette sen hankkineet?

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Ninnu, epätoivo ja toivo ne vuorottelevat mun päässäni.
Alakerta valmis ja hyvältä näyttää yläkerrankin suhteen.

Sitten talon ulkopuoli ja sitten piha ja sitten toi navetan rotisko jne. =D

Peanut, meidän sänky on Juhan omatekemä ihan alusta alkaen. Suunnitteli ite, osti puulevyt, leikkasi levyt, hioi, vahasi kuulto vahalla ja silleen.

Tykkään kans sängystä ihan hirmuisesti.

Kiitos muuten kaikille kommenteista. Aina.

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Sängyn mallin muuten Juha sai päähänsä siskonsa kellarissa ja tuli kotiin siitä kertomaan. Siitä se sitten lähti.

Metalliosat sängyssä on ruostumatonta terästä, jotka on kaverin työpaikalla taivutettu ja Juhan työpaikalla hiottu. Hiomishomma on Juhan sanoin "helvetillinen".

Peanut kirjoitti...

Huh huh, on sulla taitava mies, ei muuta voi sanoa!

papu kirjoitti...

Tosi suuren rempan olette osanneet tehdä omin voimin. Sänky on hieno ja supertyylikäs ja minusta on kiva kun tavaroilla on jokin tarina.

Upeat keittiön ovet on tuo miehesi myös tehnyt. Olen etsinyt meille tyylikkäitä mutta ei liian kulmikkaita vetimiä kylppärin laatikostoon. Nuo teidän keittiökuvassa näkyvät kaarevat vetimet ovat todella hienot ja niissä ei ole sellaisia teräviä kulmia joihin "törmäisi". Onko vielä muistissa mistä tuollaiset olette hankkineet?

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Papu, noi vetimet on ostettu Kaukajärveltä jostain keittiökaupasta, ootas kun kysäisen Juhalta.

Joo,http://www.rea.fi/, tuolta.
Ihan sattumalta oli löytynyt kun JUha oli ollut hakemassa jotain ihan muuta.

Kiitos vaan kehuista sulle ja muille kans. =)

Kirsi H. kirjoitti...

Talonne on kyllä kokenut aikamoisen muodonmuutoksen. Hieno se on, erittäin hieno.

Meillä ei ole purettu paljoakaan (100-vuotias, 60-luvun remonteilla pilattu hirsitalo), mitä nyt lastulevyjä ja muovimattoja ja muuta turhaa. Niin ja lahovaurioita... muutoin yritämme päästä mahdollisimman vähin muutoksin. Nääs kun meillä ei ole tuota taitoa eikä suuremmin remonttiapuakaan. Silti tämä remppa on valtava urakka!

Meilläkin on täl hetkel vaan alakerta käytössä ja tilaa kahdelle aikuiselle ja yhdelle pikkulapselle on ihan riittävästi. Koko talossa on neliöitä 129 ja alakerrassa hieman yli puolet siitä. En kans tajua mitä joku normiperhe tekee 300 neliön taloilla. Sellaisia useimmat pusaavat. Mielettömän kallis lämmitettäväkin!