keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Navetan katon purkua

Navetanrotiskon katto on ollut tosi tosi laho koko ajan kun olemme täällä asuneet ja vihdoinkin tänään sitä alettin purkaa. Oikein kesäremonttimies tuli ja tulee muinakin päivinä sitä purkamaan.

Navetta on osittain hirsirunkoinen ja tarkoitus säästää koko höskä. Toi oikeanpuoleinen hirsipääty on just se pääty mihin mun kanala tulee jos on tullakseen sitten joskus.


2 kommenttia:

Ms. Swan kirjoitti...

Nyt liuta kysymyksiä:

1) Miksi kasvimaan ympärille tulee aita, onko sen tarkoitus pitää jotkut tunkeilijat pois sieltä? Vai vain rytmittää pihaa tms? Hieno se on, tosi hieno. Voitte ripustaa siihen cd-levyjä räkättien pois pitämiseksi mansikoista. Cd-levyt ei tietty varsinaisesti paranna ulkonäköä ;P
2) Mistä saa kesäremonttimiehiä? Siis sellaisia, jotka suostuvat niinkin ankeaan hommaan kuin purkutyöhön? Meillähän tuota purettavaa ja siivottavaa kans riittäis, mutta kaikki kysymämme timpurintapaiset haluavat tulla vain puhtaalle työmaalle, jossa on tarvikkeet valmiiksi kannettuna viereen ja uusi hanskaparikin odottamassa. Ehkä näillä seuduin on liikaa röttelöitä korjattavana, kun ei likainen työ kelpaa kellekään!
3) Pihanne näyttää ihan sikaisolta. Saako kysyä minkä kokoinen tonttinne on? Onko naapureita lähellä? Ei, en ole tulossa kyyläämään, kiinnostaa vain kovin. Näyttää, että elätte kuin maalla, mutta kuitenkin lähellä kaikkea. Hienolta näyttää siis. Vai onko lähialueelle nousemassa lisää taloja tai Ideapark tms?
4) Tiiliä ei todellakaan kannata heittää pois. Voihan niistä tehdä reunusta/jaottelua kasvimaalle, käyttää harson painona, rakentaa (väliaikaisen) grillin, huonekalujen maalausalustan pihalle tms. Tai kuule sinne tulevaan kanalaas laitat tiilistä kanoille kivoja tasoja.

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Kiitos kysymyksistä. Liuta vastauksia:

1) Aita tulee vain ja ainoastaan pikkukoiran takia. Sillä on pakkomielle päästä kasvimaalle kaivamaan, se olisi siellä koko päivän jos mahdollista ja nyt kun on aita sillä on pakkomielle etsiä rako josta pujahtaa. Huoh, mutta lopulta aidasta tulee semmonen, että koira ei sinne pääse. Se rakastaa kaivamista. =)
Joo pelkäänkin, että joku muu ehtii syödä mansikat ennen mua. No, pitää laittaa verkkoo tai pelättejä, naapuri onneks kans neuvoo.

2) Meillä kävi onni kun kesäremonttimies / poika tuli lähitalosta tarjoamaan itteänsä hommiin ja on osoittautunut tosi innokkaaksi ja reippaaksi.

3) Meillä on aika iso piha tai tontti, se on pikkuisen yli 7000 neliöö. Osa tontista on risumettää, mutta tää piha-alue on kans ihan mukavan iso.

Yks rajanaapuri on ja muutama talo pienen matkan päässä. Vajaa kilsan päässä alkaakin sitten Toivion omakotitaloalue, jossa on taloo talon perään.

Meillä löytyy monet suuret kaupat parin kilometrin päästä ja lisää on tulossa siihen keskittymään. Mutta meidän nurkille ei näillä näkymin tule mitään, sillä talomme on pienellä maatalousaluekaistaleella ja kunnan maita täällä ei ole.
Tykätään ihan sikapaljon asua täällä.

Matka noihin kauppoihin ja Tampereen keskustaankin on naurettavan lyhyt siihen nähden miltä meillä täällä näyttää. Näyttää enemmän maaseudulle kuin missä sijaitsee. Kiva paikka on kaikin puolin. No, moottoritie menee läheltä, mutta ei se meitä haittaa.

4) Oon tykästynyt noihin vanhoihin tiiliin ja helposti jään katselemaan niiden muotoja ja olemuksia. =)

Saisinpa pian sen kanalan. Kyllä se mulle vielä josks tulee, uskon niin.