perjantai 15. heinäkuuta 2011

Värisilmät

Eilen illalla tehtiin talomaalitilaus tekstiviestillä ja aamulla kuitenkin vielä päätettiin mennä kattoon, että miltä se "oikea" väri nyt sitten näyttää. Näytti rumalta. Ei haluta tota. Liian valkoinen. Meidän talon pitää olla tarpeeksi tumman harmaa.

Ei sittenkään näin vaaleeta. Huoh.

Juha paineli RTV:hen, josta maali tilattiin ja otti mukaansa pohjamaalatun laudanpätkän, että siellä katottais pohjamaalia mahdollisimman lähelle oleva väri. Väriä yritettiin ensikis kattoo värianalyysimittarilla siitä mallikalikasta, mutta mittari kertoi värin olevan paljon mustempi mitä se todellisuudessa oli. Myyjä yritti myös sekoitella oikeaa väriä ja saikin ihan ok-tuloksen muttei kuitenkaan.

 Lopulta tilanne oli mennyt siihen, että Juha oli sanonut, että antakaa hän sekoittaa itte.
Sai luvan ja alkoi syöttää Tikkurilan tietokoneelle sekoitussävyjen millilitramääriä. Ja avot, maalista tuli semmonen kuin haluttiin. =D Hauskaa, mutta totta. =D
Myyjä vaan oli ihmetellyt, että miten ihmeessä Juha sai sen sävyn laakista oikein!

Juhahan on paljon maalien kanssa tekemisissä, sekoittelee automaaleja ja siksi osaa hyvin sanoa, mitä väriä ja kuinka paljon johonkin määrättyyn sävyyn tarttetaan. Talomaali tai automaali, sama homma.

Maalia pintaan, tummuu kuivuessaan.

Nyt on mieleisemme väri.

3 kommenttia:

Pirjaana2 kirjoitti...

HYVÄ MEIRÄN POIKA. Se on varmaan geeneissä tuokin homma. Meinaan värien sekoittelu. Kai sitä tarttee värisilmää, kun maalaa tauluja. Sain muuten tuossa hyvän idean siihen, kuinka saan selville mun vessan lattian värin.

Pekka kirjoitti...

Olisiko mitenkään mahdollista saada tämän maalisävyn värikoodia? Tulisi tarpeeseen kun oman tönön maalaus edessä :)

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Pekka, ei oo tarkoitus olla ollut vastaamatta, mutta tämä blogi oli tosi kauan paitsiossa. Mutta nyt meiltä on itteltäkin hukassa se koodi ja tarvittais sitä nyt. =/